Fraggelbergets Kaniner

Fraggelbergets Kaniner


Jag har fött upp kaniner sedan 80-talet, och med stamtavla från 90-talet fram till 2010 . Flera olika raser har det blivit genom åren: Vit Lant, Blå Wiener, Rex, Stora Silver svart och viltgrå, men dvärgvädur har funnits med i många år och är fortfarande favorit.


Något mycket speciellt är Wiener i viltblå färgvariant som jag plockade hem från Tyskland och fick godkänd som färgvariant i Sverige


Jag har varit på många utställningar och vunnit en del priser. Mitt medlemskap i Sveriges Kaninavelsföreningars Riksförbund är vilande, men återupptas så snart jag har motivation och passande kaniner :)Mitt mål med mina kaniner är att få fram sunda och trevliga individer. Och då kan de vara just det - individer ;) Alltså helt olika i hur de är att hantera och i lynne. Jag har dock inga aggressiva kaniner, de plockas ur avel så snart jag upptäcker detta.Jag lyfter mina ungar ofta, men det är klart att de sprattlar lite (konstigt vore om de inte gjorde det anser jag!). Jag brukar inte sitta med dem i knät i gosa, men det beror även där på olika kaniner. Jag är nöjd om de vänjer sig vid att jag tar i dem och klappar dem.Jag tycker att den nya ägaren ska känna efter om det är en kanin som passar dem: vill man alltså ha en social och lugn kanin, eller en nyfiken kanske lite mer energisk krabat.


På de olika sidorna visas de kaniner jag har just nu,

de allra flesta renrasiga dvärgvädurar.

Dvärgväduren är en liten, trevlig kanin med hängande öron som lämpar sig väl till sällskapskanin. Den bör som vuxen väga knappt 2 kg.


Våra kaniner bor utomhus och vaccineras ej.