2014

1/7: Tiden bara flyger iväg. det har varit bra väder mestadels så vi bygger vidare på hönshus och kaninburarna är nu färdiga :) Några kaniner till har flyttat och några höns har tillkommit.

25/6: Nu är det mycket ;) 16/6 kom så våra två nya familjemedlemmar, Minna o Freja!  Det är två små underbara töser som sover o äter och har en mycket stolt och hjälpsam storebror. Men visst är det lite att göra med två nyfödda i familjen.   På djurfronten har det också hänt en del - många kaninungar sålda samt att vi äntligen fått höns igen!!! info om hönsen kommer när de vart här några dagar.

12/6: Nya bilder på de två yngsta kullarna. Håller på att byta bil, samtidigt som vi spänt väntar på tvillingarnas entré, det borde inte dröja så länge nu...

21/5: ungarna växer så det knakar, bilder upplagda idag på alla kullar. De första är leveransklara nästa vecka redan... Mimmi o Hilding flyttade till nya hem, men tyvärr funkade det inte så bra för Mimmi i nya hemmet så nu är hon tillbaka igen. Hon får stanna här ett tag så får vi se hur vi gör. Tyvärr klarade inte Ambra sin kull, ska para om henne senare.

30/4: Två kullar till födda idag :) Spännande att se hur de utvecklar sig.

17/4: Första kullen med kaninungar födda :) Så söta o fina, lev.klara i slutet på maj. Har även beslutat att sälja två kaniner, Mimmi som kan hämtas när somhelst, samt Hilding som kan hämtas i maj.

15/3: Nu har vi tyvärr inga fjäderfän kvar :( Ett kort tag efter första attacken kom något igen och tog resten. Det är så himla trist o tomt i stallet. Visst, kaninerna finns ju kvar, men de säger inte så mycket... Nu ska vi fixa så vi får ett litet hönshus ute i hönsgården innan vi skaffar nya höns. För vi kan inte vara utan!!

6/2: Nytt år och nya möjligheter? Vi börjar i alla fall med både glada o ledsna nyheter. Den glada är att vi blir fler i familjen till sommaren, vi blir föräldrar igen och Theo blir storebror :) Spännande!  Det tråkiga är att vi har haft besök av iller/mink i hönsstallet och de dödade två tredjedelar av alla höns. Så himla tråkigt, speciellt som de inte äter upp dem utan bara dödar. Vi får se om vi ökar antalet höns i år, eller väntar till nästa år.

2013

21/10: Ladan fortsätter minska och lite fix till i trädgården. Fler ankor i olika raser har tillkommit vilket är kul! Vi har hunnit med en liten semester i Stockholm och hade ett par underbara soliga höstdagar på Djurgården med besök på Skansen och Junibacken. Hösten börjar komma på allvar nu och det är dags att höststäda i trädgården och runt om på tomten.

25/8: Veckorna går fort minsann, semestern var superskön! Nu tillbaka till rutinerna igen , det har ju sin tjusning också. en del har gjorts i trädgård och i huset, bl a planteringslådor, fix på verandan samt elen färdigt i huset (bara en sådan sak)!  Bondens dag i Väröbacka besöktes o jag hade med en gäng kycklingar. Fick en hel del sålda vilket var roligt! Med hem kom två nya tuppar till min Antwerpen-grupp som jag hade förbokat och så slank det med tre små ankor också. Ljuvliga varelser, men jag lägger inte upp nå´n info o bild här, har ju lite tråkiga erfarenheter med mina förra ankor  :(

15/7: Närmsta veckan är det dags för de flesta ungar att flytta. Har endast en kvar till salu. Två nya har tillkommit också. Planerar för burbygge :)  Sista kläcket har genomförts, inte så bra resultat, men jag hoppas ju givetvis på merparten hönor... sammanfattningsvis så har mina små Antwerpen skött sig mycket bra vad gäller befruktningsprocent!

20/6: Satte ut annons på kaninungarna och drygt ett dygn senare är 4 av 6 ungar tingade- kul! Kycklingarna växer och det gör också ogräset här hemma ;)

11/6: Ny omgång kycklingar kläckta, 28 st nu oxå - många små skäggisar! Kaninungarna  växer och jag tycker mig kunna se vilka kön det är och vilka jag ska behålla. Vi fortsätter att röja på gården och att riva ladan bit för bit.

26/5: 28 kycklingar blev det i första omgången, kläckaren är nu laddad igen och med bra befruktning på antwerpen-äggen. 8 kaninungar har fötts så det är mycket att sköta om för lille herr Kallies ;)

10/5: Nu piper det för fullt i kläckaren, mysigt!!

6/5: En liten levande kaninunge hittills :) Och i kläckaren ligger ägg som ska kläckas om några dagar. och trädgården får sig en omgång - det är på G!

18/4: Fortfarande inga levande kaninungar, men det ska det väl bli till slut. Nya hanar inköpta så hoppet finns ;)  Båda bilarna är utbytta vilket oxå känns skönt! Nu är det dags för trädgården att få ett lyft.

30/3: Några kaniner har flyttat vilket känns skönt. Tyvärr blev det dödfödda ungar för den av honorna som var dräktig så snart blir det nya parningar igen.

7/3: Saras företag Akkie är just nu inaktivt och info från den forna hemsidan är nu inlagd här :)

2/3: Några höns har fått nytt hem och några väntar på att få flytta. Förhoppningsvis kommer det kaninungar inom kort... Influensa har trätt in i familjen så det har varit lite besvärligt ett tag, men nu är det snart vår ;)

14/1: Nu är det redan nytt år med nya förhoppningar. Renoveringsarbetet i huset fortsätter och planering för lagård m m är i tankarna. Bland kaninerna har det blivit lite byte pga otur med dvärgvädurshonorna, så nu finns det några nya i stallet. Jag håller tummarna att det blir bra...

                                                                    2012

5/11: Nya kycklingar har kläckts, trots hösten. En liten Antwerpenhöna som ruvade fram fem kycklingar från sex ägg :) En ny kanin har kommit till gården så det blir förhoppningsvis spännande kullar nästa år.

2/10: Veckorna rullar på i rasande fart. Theo trivs bra på förskolan och sedan en vecka tillbaka sover han i eget rum, och vi sover nu alla på övervåningen. Fotogalleriet uppdateras kontinuerligt med både foton o filmer på vår lille goding.

22/8: Byfesten för ett par veckor sedan blev mycket lyckad ;) Flyttat runt lite höns o kaniner och några har flyttat hemifrån. Theo håller på att skolas in på dagis (eller förskola heter det ju...) och det går jättebra! Ska nu oxå lägga in en hel del nya bilder och filmer i fotogalleriet här på sidan om det funkar som jag vill...

31/7:Ytterligare en kainunge har flyttat idag. Tältet inför byfesten på fredag är uppe och imorrn hämtar vi stolar o bord.

16/7: Inbjudan har gått ut till grannarna om byfest, vi hoppas på en trevlig kväll :)  Nya staketet runt tomten är nästan färdigt, det känns härligt! Flera av djuren har nu hittat nya hem och nästan alla unghönsen har flyttat in i den vuxna flocken.

7/5: Flera kaninungar har hittat nya hem och det är jätteroligt, dock finns det några kvar som vill flytta. Häromdagen hämtade jag ett gäng äldre, lite luggslitna, hönor på Vallarn i Falkenberg. De skulle byta ut hönsen så jag gav dessa hönor ett nytt hem sista åren ;) De verkar ha funnit sig bra här. Kycklingarna växer och även en del av dem har flyttat. Inom kort skall flera av dem in i vuxengrupperna.

17/6: Två rexungar sålda. Rasfakta uppdaterad på kaninerna.

15/6: Jag har nu bestämt mig för att sälja av rexarna, förutom Elvira och Gramse. Det är inte riktigt min ras, och jag vill ge mer utrymme och tid för dvärgvädurarna och Wienerkaninerna. Hör av er om ni kan dem ett bra hem!

10/6: Nelly har flyttat till nytt hem och Vamos har blivit kaninängel, så de är nu borttagna från dvärgvädurssidan.

30/5: Kaninungarna växer, bilder finns nu på kullsidan. Fler kyclingar har det blivit, både i maskin och under höna.

6/5: Fler kaninungar. Tyvärr har inte alla ungar överlevt, men de som är kvar är så söta förstås. Mycket intressanta färger i rex-kullen.

22/4: Kycklingar och kaninungar har kommit denna veckan i mängd. Ska bli spännande att följa deras utveckling.

13/4: Både kycklingar och kaninungar skall komma inom kort ;) De kycklingar som kläckts hittills växer ordentligt och det ser glädjande nog ut som många hönor! En liten antwerpenhöna är såld till Stockholm och de kvarvarande värper riktigt mycket nu så jag hoppas kunna kläcka fram ett gäng senare i vår.

24/3: Kycklingar har kläckts, dock ej så många som jag hoppats på. Några nya höns har flyttat hit och jag parar nu om kaninerna eftersom det inte blev några levande ungar nu tyvärr. Fotogalleriet fylls på, både med nya o gamla kort. Det är riktigt roligt att gå igenom och se dem!

1/3: Nystart - nästan samma hemsida, men ny adress. Fraggelbergets Kaniner finns kvar, men är ju inte så framträdande som förut ;) Kycklingar kläcktes andra helgen i februari, info finns på hönssidan. Andra omgången är redan halvvägs i kläckaren.

8/2: Snart dags för kläckning ;) En ny hona har kommit hit, av den ras o färg som ligger mig mycket varmt om hjärtat: Wiener viltblå. Hona född i Finland som har finska o norska djur bakom sig, spännande! Vi får se vad det blir av detta...

20/1: Nytt år igen... och nya planer förstås ;) Jag börjar så smått bli sugen på kaninungar så några kullar ska det bli detta året. Men sedan om det blir rasavel och utställning får vi se... Äggkläckaren står o värms upp inför första omgången - det ska bli spännande!

2011

5/9: tupparna är sålda och de rexungar jag hade kvar, Skönt!! I gruppen med Antwerpen skägghöns

är det nya tuppar, ska bli spännande att se kycklingar nästa år.

22/7: Tiden går verkligen fort... för en månad sedan fick vi en underbar son, Theo. Han har förstås upptagit det mesta av vår

det senaste, konstigt vore väl annars? Äntligen har vi blivit föräldrar, det är en häftig känsla, men omtumlande...

Hönsen mår fint och en del kycklingar har ruvats fram av duktiga hönor.Men det blir ju några tuppar,

och ett helt gäng söker nya hem, antingen till liv eller slakt...

13/6: Fler kycklingar, alla naturruvade. De är så otroligt söta!!!

En hel del kommer att stanna, men tupparna får gärna hitta nya hem förstås...

5/5: Några höns till är sålda, och en kanin. Nu börjar det likna nå´t ;) Kycklingarna växer o frodas.

18/4: Kaninerna är färre vilket är så skönt! Min frasse Ironhide har fått flytta till den stora boxen,

så härligt att se honom sträcka ut sig där. En höna i värpgruppen har kläckt fram fem kycklingar, hoppas få in ett foto på dem inom kort. Jag har även ägg i kläckaren som beräknas kläckas om en vecka.

14/3: en del höns har hittat nya hem och jag försöker få sålt en del kaniner också.

27/1: nu var det ett tag sedan det hände nå´t på denna sida. Mycket har hänt... Till midsommar är det tänkt

att vi ska bli föräldrar så jag försöker minska något på skaran av djur. Det går sådär ärligt talat. Men vi får försöka...

2010

4/11: Äntligen uppdaterat hemsidan igen, det var på tiden.

Hösten är verkligen här, men hönsen är ute dagligen, det är skönt.

Har idag mockat hos kaninerna och passade då på

att ta nya foton på några grabbar samt den lilla ungen som är sparad.

22/9: Nu har nästan alla de höns jag ville få sålt flyttat. Har dock några dvärgkockintuppar kvar.

Skönt att ha fått i ordning hönsen i de grupper de ska bo i i vinter.

De två kaninungarna som jag ville få sålt har troligen oxå flyttat till nytt hem inom nå´n vecka.

1/9: Hmm, inga bilder på kaninungarna än nä...slarvigt! Bara tre ungar kvar, alla honorna. Hanen blev tagen av en katt verkar det som... jaja, det är så´´nt som händer. De fick flytta till en annan bur efter det i alla fall.

En del höns har flyttat, andra gör det inom några veckor, skönt att få lite luft i hönshuset.

6/8: nu har jag gjort inventering i hönshuset igen och hoppas få en del sålt... Många tuppar i år...

Kaninungarna växer o mår fint, det ser ut som att tre är honor och en pojke. Har en intresserad och en ska jag nog behålla själv. Info o bilder kommer på kaninsidan resp till salu-sidan om någon vecka.

20/7: Fjärde omgången kycklingar är kläckta, 22 stycken blev det, varav en liten skägghöna. Jag hoppas att det är en höna iaf.

Enda kullen kaninungar är född inatt, har fått låna en dvärgvädurshona av goda vänner så att Vamos kunde bli pappa innan han blir för gammal... Fyra små knoddar blev det.

En del höns är sålda, och några till åker förhoppningsvis denna vecka.

7/7: Ny ras i hönsgården - igen kan man kanske säga ;) Exchequer Leghorn, dvärg. Vet ej om de ska få gå själva eller om jag ska ha isbarhönor hos dem eller i "värpgruppen". Får se vad det blir. Först ska de bli lugnare i alla fall....

27/6: Kycklingar kläcks ordentligt här nu ;) T om brahmahönan Dagmar har ruvat fram några egna - tre stycken blev det.

Många unghöns till salu nu, en hel del tuppar men höna finns i de flesta fall att köpa till.

Omgång 4 är inlagd i kläckaren nu, tror att det är den sista för i år.

9/6: det har verkligen inte varit en rolig vecka som gått. Först var det ju då ankorna.

Och i torsdags 5/6 skedde det ofattbara att vår hund Chani dog plötsligt. Vi har fortfarande inte riktigt

greppat fakta än. Men Nikki verkar ha förstått. Ny hund blir det med all säkerhet så smånigom.

Och inatt har räven vart o hälsat på igen och tagit fyra dvärgkockin. Nu är det jag som bommar igen

hönshuset, alternativt skjuter räven....

De kycklingar jag har på tillväxt växer ordentligt.

Tyvärr är ju en del tuppar, men så himla trevliga... Kika in på till salu-sidan.

3/6: Har tyvärr inga ankor längre - räven har vart framme...

Otroligt trist då det var så mysiga! Nu blir det inga fler ankor på ett tag.

En omgång kycklingar kläcktes för snart en månad sedan, brahma och ett gäng korsningar med silke i.

Har lagt in fler ägg nu, dels lite blandat, men även dvärgkockin, antwerpen och så ska jag kläcka fram blomme åt en vän.

Vi har även hunnit med en underbar semester i Turkiet, den var välbehövlig!!!!

24/4: Denna veckan har varit händelserik. Min ankhona dog, vet inte varför,

men det verkar som något hon fått i sig. Hanen blev väldigt ensam o ledsen, men som tur är har jag bra vänner och en av dem fixade fram två unghonor till honom. De ska komma idag.

Sedan så har både Optimus Prime (blå wienerhane) och Flipper (viltgrå dvärgvädur) blivit sålda. BW-hanen är ju ändå ganska nyinköpt, men när jag såg någon som behövde honom bättre än jag så var det givet att sälja. Jag har ju inga planer på att köpa in hona nu. Däremot har det kommit en liten rexhona, skall bli BumbleBees fru nästa år ;)

12/4: 19 friska fina kycklingar kläcktes ;) Bilder finns på hönssidan.

Brahmatuppen Sigge och en av hönorna har hittat ett nytt hem. Men det har kommit till två

små dvärghöns, kika in på hönssidan för mer info...

4/4: Påskdagen - oj vad fort det gått! Äggen skall kläckas i slutet på veckan,

det såg ut att vara ganska bra befruktning. Ska bli spännande att se vad som kommer ut...

När alla är ute skall kläckaren fyllas igen, denna gång nästan endast med blivande

medlemmar i värpgruppen, alltså mellanraser. Mest blomme eller korsningar med blomme,

men även lite annat smått och gott...

Den gosige vita dvärgväduren Godiz har flyttat till nytt hem, det verkar jättebra!

Burarna till grabbarna har börjat byggas, tre är i stort sett färdiga till att målas.

Härligt att släppa in dem i stora nya burar sedan!

19/3: Tiden går ;) De kaniner som skulle flytta har gjort det och fackburen hämtas imorrn.

Kläckaren är igång och där ligger nu lite blandade ägg,

dels från mina grupper och dels inköpta dvärgkockin.

Tyvärr har vråken tagit en av dv.kockintupparna, men jag har ju två kvar.

16/2:Då var det dags för uppdatering igen. Två honor som jag har fött upp har kommit tillbaka,

ägarna hade minskat intresse. Det var två av mina favoriter så det var jättekul att de kom tillbaka.

De skall nu gå ihop med Bibbi o Blomman i den stora boxen.

Planeringen av de nya burarna är i full gång. Troligtvis börjar vi jobba med dem imorrn.

Sedan skall fackburen säljas, det blir skönt att få bort den...

1/2 2010: ett nytt år. I princip har alla kaniner som skulle flytta, hitta nya hem.

Några blå pojkar har kommit hit, de ingår i min kvartett med namn från Autobots från Transformers-filmerna ;)

Det är så skönt att ha minskat ner och inte ha några avelshonor i drift.

Jag vet ju hur lätt det är att trilla dit och kaninerna blir fler o fler...

Det är mycket även på det personliga planet så därför känns det skönt att ha mindre kaniner att tänka på!

Husrenoveringen börjar vi faktiskt kunna se ett slut på, det är ju underbart!

Det har varit väldigt mycket snö väldigt länge nu... Det kommer bli otroligt blött när allt detta smälter!

Men det problemet tar vi då ;)

Snart blir det dags att lägga in de första äggen i kläckaren oxå, det blir spännande!

2009

23/12: Julen står för dörren,

snön ligger i drivor utanför, men börjar smälta lite tyvärr...

Nästan alla dvärgvädurar som jag ville få sålt har hittat nya hem, det är helt underbart.

Det är bara Flipper och Godiz kvar som söker nya familjer, fast de får väl gå kvar så länge...

14/12: Tufft beslut är taget - kaninerna måste verkligen minskas ner till ett minimum.

Tråkigt, men behövligt. Både för kaninerna och mig.

Silverkaninerna har redan hittat hem, nå´n hane stannar här, Många dvärgvädurar till salu...

22/11: Nu var det ett bra tag sedan jag fixade med denna sidan.

Men nu är lite foton tagna och sidan har setts över.

Har bestämt att sätta in foton på hönsen igen, men inte ankorna. Hoppas nu att jag får ha dem ifred....

Det blev bara en utställning under hösten, samt vår stamboksbedömning. Det har gått ganska bra.

Fick en kull nu för ett par veckor sedan, men nu väntar jag spänt på att få sätta igång mina Silvrar.

30/8: Denna månad har det vart mycket med kaninerna. Utställning i Vårgårda 22-23/8. Var där med Fia, inte svårt att ha kul med den tjejen ;) Och alltid lika härligt att träffa Caroline, Isak o Birgith.

Hur gick det för kaninerna då? Tja, anmälde två av fyra med fel bokstav på ringen, så de blev ej bedömda. Otroligt klantigt! Får skärpa mig till nästa gång.

Igår var det Bondens Dag i Väröbacka, så länsföreningen var där och visade upp våra djur och verksamhet. Kul gäng som var där, vi fick en ny medlem och jag fick sålt en kanin!

Colas kattungar är nu framme, Snurrans skall vi försöka få tag på och antingen sälja eller ta bort. Även Snurran skall säljas, hon har tagit över lite för mycket i stallet över de andra katterna. De är så smala och vågar knappt äta, medans hon är tjock och även hennes ungar...

1/8: Omgång 2 i kläckaren gick riktigt bra, har många kycklingar nu ;) Nästa omgång skall kläckas inom några dagar, men det blir nog den sista i år.

Nu har Snurran flyttat hit för gott ser det ut som, med sina kattungar. Fick inte tag på ägaren, så nu är hon vår. Hon har blivit steriliserad oxå så fler kattungar blir det inte!

Annars rullar allt på som vanligt! Kaninerna växer, några har flyttat till riktigt bra hem, andra väntar på sin tur. Om tre veckor är det dags för kaninutställning igen, denna gång i Vårgårda i samband med en husdjursmässa. Skall bli spännande! Har anmält fyra stycken.

7/7: Då var det dags igen, tiden går fort. Kaninungarna växer och ser ut att bli riktigt fina allihopa. Och jag som skulle dra ner på antalet...hmm hur skall detta gå ihop? Men en del skall säljas och en del sparas till hösten för att se hur de utvecklas. Några Silverungdjur har tillkommit, det roliga är att det är från kaniner som jag ägt.

Den inflyttade katten har flyttat igen med sina ungar. Tyckte väl inte att det passade kanske... Zingo fick ungar, men fick inte behålla någon, nu skall våra tre kastreras nästa vecka.

Två kycklingar har kläckts hittills i kläckningsomgång nr 2. Spännande att se om det går bättre denna gång.

Ankorna har fått en damm nu, grävde den under de hetaste dagarna, det var mycket uppskattat av ankorna att få en riktigt damm!

17/6: Nu var det ett tag sedan jag skrev.

Kläckaren är nu fylld igen, hoppas på lite bättre resultat denna gång.

Kaninungar finns till salu, både för omgående leverans och senare i sommar.

Skall troligen på nå´n kaninutställning i augusti.

Min käre gamla Safir (madagaskarhane) hittades död i uteburen för ett par dagar sedan. Han var då fem år och hade haft det så bra sista tiden.

Kattungar är på G då Zingo är rund som en boll. Vår inflyttade katt har även dragit hit tre kattungar som ju är vilda, ca 4-5 veckor gamla tror jag.

29/5: ILSKA!!! Fyra av mina åtta ankor har försvunnit, misstänker stöld då det ej syns något spår av annat rovdjur. Blir så arg på detta och tar nu bort all info om mina fjäderfä på denna sida. Om ni vill veta mer om våra ankor, Brahma och dvägkockin så hör av er via mail med giltigt telefonnummer.

Kycklingar kläcks och kaninungar föds, allt annat är som det skall vara...

Tyvärr inte så bra utdelning på den första kläckningen, mina misstag eller den allmänna oturen för många i år i samband med kläckning? I alla fall så blev det 10 kycklingar varav 1 dv.kockin. Fick ta bort 2 brahma pga skada/sjukdom. Ny kläckning pågår.

22/5: Nu var det dags för uppdatering igen. Äggen är lysta i omgångar och en del har plockats bort. Men det ligger ca 20 kvar som skall kläckas i helgen och ytterligare 10 nästa vecka. En litet hål imorse på ett ägg - spännande!!! Här en bild på kläckaren, fylld med ägg:

Ällingarna har fått flytta ut till de två stora, det var lite kiv i början, men nu är de som ett stort snattrande gäng. Tyvärr har höken vart framme och tagit den av ällingarna som var mycket mindre än de andra, men så är det ju... Hoppas han nöjer sig med den bara!

En kull kaninungar föddes igår, har bara försiktigt kikat i boet och det ser ut som fyra varav tre järngrå - helt perfekt med andra ord ;)

1/5: Kläckaren är igång, 37 ägg ligger i just nu. Några till skall i nästa vecka.

Uppdatering kommer då äggen blir lysta om 7-10 dagar.

De tre små silverkycklingarna som nu är fyra veckor gamla har fått flytta in i en bur inne hos de stora. Sigge o damerna var väldigt nyfikna och undrade vad det var för nå´t som flyttat in hos dem.

29/4: Hämtade hem sju sachsenällingar från Falkenberg, kläckta 24 + 30/3. Bild kommer. Heidi var väldigt intresserad av de små nykomlingarna. Pratar med dem hela tiden ;)

21/4: Kaninutställning i Väröbacka är avklarad.

Hade inte med nå´n kanin, men det var riktigt roligt ändå. Två stycken nya följde med hem, varav Flora nu är parad med Dorian. Bibbi får växa till sig ordentligt först.

Elviras ungar ser ut som mycket mörka järngrå, de börjar nu krypa ut ur boet.

Verkar vara en av varje kön av de enfärgade och den mantlade en hane.

10/4: Idag har jag bytt till mig en Silver-tupp och en guld-svartbandad höna för ett gäng dvärgkockin. Min goe Bärra är inte så mysig längre utan attackerar så fort vi visar oss, så han får bli utbytt. Nya snyggingen heter Sigge och hönan Sigrid. Bilder kommer...

Hoppas få plats hos några kompisars äggkläckare inom kort.

Funderar även på att köpa en egen.

7/4: Elvira har fått tre ungar idag. Ser ut som två mrka (järngrå/svarta) och en mantlad. Bilder kommer då de är några veckor.

31/3: Har hämtat hem lite kycklingar. Två från mina egna ägg som andra har kläckt fram, samt tre dagsgamla. Alla är Brahma.