På gång


På gång
29/10: oj, inte så aktiva uppdateringar här i år tyvärr. Måendet har varit sisådär och en skada nu i höst med flera veckors sjukskrivning. Men nu ska jag uppdatera hemsidan inför vintern. Flera kaniner som flyttar i dagarna. Jag planerar inte några ungar från varken frassar eller hermeliner nästa år, och enbart några få kullar dvärgvädur. Visst kan det ändras, men så ser det ut i nuläget.


3/5: En del kaninungar har hittat nya hem, en del söker fortfarande.


2/4: Kaninungar och kycklingar växer. Kaninungarna som är klara att flytta hemifrån v 15 har nu individbilder.........202323/11: En glimt av vintern med mycket snö var det här ett par dagar. Nu smält bort igen. 

Barricade, från utlånade frassehonan Nauticas kull, har flyttat hit. Och även en järngrå hona som förhoppningsvis ska blida avelspar med Barri nästa år.

En kull kycklingar har kläckts under hösten, silke förstås ;)  Men tyvärr har räven varit här på nytt och vi står igen utan ankor :(  

    


13/9: Dåså, hösten är på ingång. Några kaniner kvar som söker hem. Nautica fick bebisar, en av dem flyttar hem till oss om ett tag :)


1/7: Nepp, det blev tyvärr inga frassebebisar :(  Nautica har nu flyttat till vänner, hoppas det blir ungar där. Sista kullen dvärgvädur har nu kommit och är så fina och sociala.  

Efter mycket letande så har jag hittat honor till den ensamma ankdraken. Hans bror, som också blivit ensam, fick flytta hit när vi hämtade de två tjejerna för en månad sedan. Tyvärr fick de bara några veckor ihop, sedan kom räven och tog vår Kvacke. Så nu har vi en trio kvar. J


24/5:  Fler ungar har hittat nya hem, kycklingarna har växt ordentligt. Några nya kaniner har flyttat hit och snart kommer fler nya invånare. Jag hoppas nu verkligen att Nautica är dräktig...


7/5:  Några goa kaniner har hittat sina nya hem, alltd lika roligt. Vi har även fått en ny kanin hit, läggs på hemsidan om några dagar.  Det absoluta tråkigaste denna veckan är att gosklumpen BumbleBee hastigt dött.  Fina frassen som bara blev tre år. Saknaden är stor.


26/4: Många fina och goa ungar söker nya hem.  Dessutom har två nya kullar med kycklingar kläckts denna månad; en i maskin med blomme och blandningar till stora gruppen och silkeshönsen har kläckt fram andra omgången där. Några silkes från första kullen har stannat, några har flyttat. Dessutom har fina Ironhide flyttat till Dalarna.


3/3: Ungarna växer så det knakarr, den äldsta kullen ska snart flytta till nya hem. Nya bilder på alla ungar. Väldigt få honor ser det ut som.   Tyvärr har det även hänt tråkiga saker: något rovdjur har hälsat på och decimerat ankgruppen från fyra till en. Fler ankor blir det framöver, men tills dess går ankdraken ihop med silkeshönsen.


14/2: Tre kullar dvärgvädur har fötts senaste veckan. Tyvärr inga frasseungar ännu. Flera svarta, men även ett gäng vitörade bl a. Enskilda bilder och kön kommer om någon vecka på äldsta kullen.4/2: Både kaninungar och kycklingar växer och mår bra. Som ni märker så har jag fixat till useendet på hemsidan. Ska fixa lite nyare bilder på några sidor inom kort.17/1: Nu var det nytt år igen då. Det är redan lite ungar hos djuren: fem kaninungar har fötts och 12 silkeskycklingar har ruvats fram. Resterande fem kaninhonor är förhoppningsvis dräktiga också. Och så småningom blir det ägg i kläckaren.


.....20228/11: En tuff höst går mot vinter. I september förlorade vi sex kaniner inom en vecka, oklart varför. Jag blev väldigt rädd eftersom det sas att kaningulsot härjade i byn 3 km bort. Mycket noga med lite kontakt och mycket handsprit. Som tur var så stoppade det där, men det var en ansträngande tid. Bsta avelshonan Everest dog då, skönt att jag sparade en hona o hane ur hennes sista kull.  Hönsen fick oxå släng av något.  Ja nu hoppas vi det är borta för denna gång.4/8: Större delen av sommaren har gått, kaninungarna har växt och de flesta har fått nya hem, nya höns har kommit, ankor flyttat in.


12/6: Kycklingarna växer, kaninungarna växer, ny kull har kommit och vi har blivit med ankor igen :)


28/5: Nu har nästan alla ungar flyttat som ska göra det. senaste kullen växer och kanske blir det en till om några dagar.  Flera vuxna kaniner har oxå hittat nya hem, men det finns några kvar som kan flytta. Ur kläckaren kom 15 silkeskycklingar, fyra flyttade till grannen, men 11 små godingar finns i hönshuset. Och i kläckaren ligger annat spännande...  Vi behövde även nya tuppar så nu har Berra o Bosse flyttat hit. 


9/5: Snart dags för fyra kullar att flytta till nya fina hem. Ytterligare en kull har fötts, ev blir det någon till. Om några dagar är det dags att stänga av vändningen i äggkläckaren.


29/4: Individbilder på ungarna sedan några dagar, många är nu tingade.


24/4: Ungarna växer och blir bara sötare för varje dag. Flera har blivit tingade, men det finns fortfarande många kvar som söker nya hem.  Kommande vecka ska jag försöka få in individbilder på dem allihop

Jag har äntligen skaffat äggkläckare igen och nu är den fulladdad med silkesägg och startad. Spännande att se om tre veckor, lagom till kaninungarna ska flytta ;)


18/4: Kullbilder är inlagda på de fyra yngsta kullarna som nu börjar bli så goa. Många fina som söker hem.


5/4: Småbebbarna växer fort och börjar nu öppna ögonen.  Jawa och Aswera kommer tas ur avel och hennes ungar bör ej avlas på, detta på grund av att de är bärare för dvärggen. Så himla tråkigt då de är så fina, men jag vill inte avla vidare på genetiska defekter.


27/3: Fyra nya kullar har fötts denna veckan med totalt  23 ungar. Flera spännande teckningar o färger har jag konstaterat vid snabbtittarna. Bättre koll på detta om nån vecka. En liten go hane kvar från kull 3 söker hem.


14/3: De två äldre kullarna har nu flyttat och fler kullar är på gång om en dryg vecka.


22/2: Ungarna växer och nu är det dags för flera av dem att flytta till egna hem. Det kommer bli så bra!  Efter flera veckor av snö och kyla är det lite vår på gång och kaniner och höns har fått rejäl storstädning idag och flera honor har parats (hoppas jag).


24/1: Nu fnns bilder på ungarna, med info om kön m m.


3/1: Nytt år, nya möjligheter :)  Två kullar har redan kommit, totalt 10 st ungar. Förhoppningsvis kryllar det av nyfödda ungar om ca fyra veckor, både dvärgvädur och frassar. Spännande...


.....20219/12: Två fyrfacksburar har blivit färdiga under hösten, hela familjen hjälpte till. Så härligt att ha ordning, och en liten ljusslinga i taket.  Några kaniner har flyttat hit av olika anledningar, vilket innebär att några behöver flytta ut. Det kan bli fler vuxna till salu efter kullar i vår. Har du ett bra hem för dem så hör av dig.


23/9: Nu tar vi höst! Tyvärr blev det inga fler franska vädursungar i år, Chromia gick tom två gånger.. Nya försök i början på året. Alla ungar som ska bli sålda är sålda nu, och därmed lite lugnare i kaningården. Dock har ett nytt projekt börjat - fler fackburar byggs så att det blir enhetligt. Nu har det vart ett gäng udda burar förutom de två fyrfacksburarna. Fint ska det bli :)


3/8: Två dvärgvädursungar kvar att tinga, de sista för i år. Sista kullen, fransk vädur, föds om ca en vecka.


8/7: Tiden går fort ;) Många ungar har sålts hittills de senaste kullarna finns nu på bild. Det kommer bli en till kull i år, fransk vädur. Ny tupp har behövts pga räv och silkeskycklingarna har växt på sig. 


29/4: många ungar tingade nu, så roligt! 


25/4: Nu finns det individbilder på alla ungar. De personer som finns på väntelista får välja först, sedan skriver jag ut vilken status alla ungar har.

Vi har idag även fått hem två katter, äntligen!!! Mer info kommer om dem när vi lärt känna dem bättre.


12/4: De tre stora ungarna har nu hittat fina hem. Nu blir det spännande att se vad det är för godingar i de bon som är kvar.


7/4: Nu har även franska vädurs-kullen fötts. Bilder på de fyra nya kullarna finns, men ingen unge bokas innan jag kollat kön och lagt upp individbilder om några veckor.


31/3: Kull 1 är nu redo att tingas, se kullsidan. Tre kullar dvärgvädur till har fötts och en kull med stora Franska Vädurar kommer när somhelst. Ett gäng på tio silkeskycklingar har kläckts, lite olika färger


4/3: En kull kaninungar växer och är så fina. Resten av honorna är omparade. Kläckaren är fylld med silkesägg och börjar kläckas om nån vecka.  Jag funderar även på att sälja vaktlarna, deras fina ägg blir inte så uppskattade här som de bör bli. 


14/2: Så var det då äntligen dags för uppdatering. Nytt år har börjat och det har hänt en del i framförallt hönsgården under hösten. Brahmorna har fått ge plats åt Silkeshöns och det har bytts lite i stora gruppen.

Nu väntar vi på kaninungar som bör komma inom närmaste dagarna.


2020....
30/7: Alla ungar har nu blivit tingade/sålda till fina hem.


14/7: Individfoton på alla återstående dvärgvädursungar.


30/6: Efter några välbehövliga semesterdagar i bla Danmark med familjen så fortsätter ledigheten på hemmaplan. Kaninungarna växer som ogräs, uppdaterar lite kullinfo idag. Ny hona i kaningården till nästa års avel...


22/6: Sista (?) kullen dvärgvädurar har fötts. Några ungar kvar att tinga. Några nya hönor har kommit -nakenhalsblandisar.


5/6: Kull nr 5 har fötts, många schecktecknade som pappa Ratchet ;)


1/6: Kullbild på kull 4, sex ungar fördelat jämnt på könen.


11/5: Kull nr 4 har fötts, hoppas på minst två kullar till i år. Flera nya kaniner har flyttat hit, så spännande.


5/4: Då har alla ungar sålts och flyttat till nya fina hem, även de vuxna. Nya ungar väntas förhoppningsvis om en månad, både hermelin (eftersom en hona flyttat hit) och dvärgvädur. Vår fina och gosiga frasse-hane blev tyvärr tagen av räven för några veckor sedan, men en ny planeras för under våren.


16/3: Tre kullar är om två veckor redo att flytta och endast några få kvar till salu. Det finns även några vuxna som behöver nya hem.

Hönsgruppen har nu blivit fylld igen, dels av en ras som min mamma hade uppfödning av på gården där jag växte upp - Sussex.


25/1: Nu så ska bilderna vara på plats. Några honor har redan börjat förbereda bo, spännande!!!


16/1: Ett halvår sedan sista uppdatering - nytt år och nya möjligheter!

Hösten har varit händelserik med rävbesök som halverade värpgruppen :(  Dvärgkockinen är sålda, det tog emot väldigt mycket, men det var rätt beslut.

Några kaniner har kommit tillbaka så nu är det fullt ;)

Ett par dagar in på detta nya året har redan parningar skett i kaningården, får se hur många knoddar det blir...

Tyvärr ville inte tekniken samarbeta med mig idag så bilder kommer inom kort istället.


2019...


14/7: Bara tre ungar kvar till salu :) En ny hane har flyttat hit, spännande till nästa år. I hönsgården har det hänt lite också; dvärgkockinen har ruvat fram tredje omgången kycklingar och marankycklingar som kläcktes  i maskin har vuxit ordentligt och får nu flytta in hos den stora blandgruppen.


7/7: Nu är det många ungar som flyttat till nya fina hem. Bara Ruff i kull 5 samt tre honor i kull 7 kvar.  En fransk vädur har flyttat hit igen - givetvis med transformers-namn ;)


25/6: Kort upplagda på de två sista kullarna, några ungar kvar till salu ur kull 5 o 6.

Kycklingar har kläckts...


15/5:Individkort på kull 5. Ny kull född igår med spännande färger.


1/5: så, då var kull 4 på väg att flytta. En kull föddes 18/4, förhoppningsvis en kull inom 2 veckor och två kullar om 3-4 veckor.


7/4: nästan alla av de äldre ungarna har flyttat. Förhoppningsvis kommer två nya kullar  inom två veckor. Kullbild på kull 4.


21/3: 2/3 av ungarna är redan tingade innan jag ens hunnit sätta ut annons :)


14/3: De tre första kullarna med leveransdatum runt påsk är upplagda med individbilder, några tingade redan.

En vuxen hane till salu, 1-2 honor innan sommaren.


11/2: Årets första kullar är födda, med många ljuvliga färger. Bilder på ungarna kommer om ett par veckor, men föräldrarna visas på kullsidan. Fler kullar planeras...

Hönorna värper bra, det har de gjort i princip hela vintern, trots senaste tidens många minusgrader. 


2018....20/11: Månaderna går, hönsen har vuxit och börjat värpa vilket är väldigt roligt. Vi har bekämpat röda hönskvalster vilket har varit mindre kul, men skönt nu när de är borta.

Tre nya kaniner har flyttat hit tillsammans med ett gäng burar, spännande tillskott.


20/8: Alla kaninungar tingade för denna gång.


25/7: Sista kullen inlagd med bilder o info.


12/7: Uppdaterad igen. Många kaninungar har flyttat till nya bra hem och sista kullen för i år föddes för några dagar sedan.  Två hermelinungar redo att flytta om två veckor....


12/5: Enskilda foton på samtliga ungar som är lev.klara om två veckor. Några kycklingar har kläckts, och fler hoppas vi på.


22/4: Kaninungarna växer och nya kort på kullarna ligger inne nu :) Lite förändringar i hönsgrupperna och fler lär det bli....


11/3: Nytt år och nya möjligheter :) Livet fortsätter.... Våren börjar nu komma och därmed ungar- både kaninungar o kycklingar och fler kaninungar hoppas vi på inom de närmsta veckorna.

Fanny och jag har börjat en valpkurs, det är spännande!  Och en del händer på min arbetsplats för mig, nya arbetsuppgifter och ny arbetstid.


2017.....


2/11: Mycket händer på två månader! Det domineras dock av en stor sorg och ett stort glädjeämne. Först flyttade Fanny hit, en pigg valp som sprider glädje. En månad därefter blev vår labbe hastig dålig och vi var tvungna att hjälpa henne somna in. Det är så tragiskt, men vi är så tacksamma för den tid vi hade henne hos oss.  Dessutom blev vår fina brahmatupp dålig och vi fick ersätta honom med en annan stilig herre. Kaniner har bytt hem och fler vaktlar har kommit hit.

Vi är inte sysslolösa ;) Dessutom är det lite förändringar för mig på mitt jobb som är spännande!


7/9: Yngsta kullen växer och de blir väl omhändertagna av ffa Freja. Hösten börjar krypa fram, men det är ändå härliga dagar.

Om 11 dagar kommer det en ny liten figur hit; en västgötaspetsvalp som ska kallas Fanny. Det ska bli så spännande och vi ser fram emot det allihop. Men det kommer ju kräva en del av barnen vad gäller små leksaker....


28/7: Roliga saker händer i början på semestern. T ex så har två Hermeliner flyttat hit :)


19/7: Några kaniner har nu flyttat eller tingats och fyra brahmadamer har tillkommit i Holgers harem ;) Sommaren börjar så smått komma igen, lagom till semestern!


6/7: Bild inlagd på senaste kullen. Ska fota de sparade ungdomarna inom kort.


19/6: Sommaren har tagit en paus...igen.... Men det ordnar sig nog snart :)

Idag flyttade ett helt gäng kaniner, så roligt! Har några vuxna hanar kvar att hitta nya hem till + en brun hane. För ett par dagar sedan så föddes kull 4 (årets sista?).


2/6: Nu har några kaniner flyttat till nya hem, men det finns fortfarande ett par kvar till salu. Nya hönor och omgruppering bland de stora hönsen, har nu en ren brahmagrupp. Det börjar grönska i planteringslådorna bland grönsakerna oc nu börjar flädern blomma. Dessutom har det varit 30 grader varmt i flera dagar - sommar!


23/5: Enskilda bilder på kull 3.


16/5: Kaninungarna snart redo att flytta till egna hem, sommaren gör försiktigt intåg vilket innebär planterig o sådd för vår del  ;)  Har även bestämt att sälja några av de vuxna kaninerna.


15/4: Bilder på kaninungarna är upplagda, de studsar omkring i burarna.


10/4:Ny bild på familjen på förstasidan som ni sett, och har nu skrivit in hur kullarna ser ut. Bilder på ungarna kommer om nån vecka...


27/3: Två kullar kaninungar har fötts idag! Uppdaterar med info om antal o färger om nån vecka, även om jag vet hur det ser ut just nu...


24/3: Kycklingar kläcks och kaninungar väntas i dagarna - våren är här :) Hemsidan uppdaterad med många bilder, framförallt på fjäderfäna.


6/1: Nytt år nya möjligheter :) Några kaniner har hittat nya hem, nån annan har kommit tillbaka. Lite planering inför våren, både vad gäller fjäderfä o kaniner. Vi hoppas även få möjlighet att röja undan efter de gamla ladan vi rivit ner...


31/10: Två hanar har nu flyttat, en unghane flyttat in och en hona på G in. Hösten är i full gång ännu, får se hur det blir med vintern :)


22/9: Sådärja, nu har några månader gått igen. Kycklingar har vuxit upp, vaktlar har flyttat in och Freja o Minna har börjat på dagis. Jag har nu bestämt mig för att sälja min stamhane Viktor. Han är släkt med nästan alla hanar, och det är dags för förnyelse infr nästa år. Han har ett mycket gott lynne vilket nedärvs till alla ungar, ffa hanar! Så därför har han nu tre avkommor i burar jämte, det går inte..... Hoppas kunna få in en obesläktad hona att para med nästa år...


14/7: Fler kaniner har flyttat och några nya kycklingar har flyttat in, spännande ;)


4/7: Sommaren har äntligen kommit :) Många kaniner har hittat nya fina hem och flera kycklingar har kläckts. Hönshuset fixas med så snart vi orkar o hinner och snart kan faktiskt första gruppen höns gå ut! Ska bli så skönt....Men det är inte lätt att hitta tid med tre små barn o fint väder ;)


13/5:Kaninsidorna är uppdaterade med nytagna foton på både vuxna och ungar. Om en vecka är de första ungarna leveransklara, ska bli spännande att se vad de får för nya hem. En del av de vuxna skall också bytas ut mot några av årets ungar så det ska hända lite i kaningården nu...


26/4: Hemsidan börjar ta ny skepnad :) Mycket har hänt här senaste året: litet hönshus och kaninburar har byggts, ladan har rivits samt två små tjejer har kommit till vår familj. Kaninerna har nu fått ungar och en omgång ägg ligger i kläckaren :) Våren är en härlig tid!! Jag ska försöka uppdatera så mycket som jag orkar o hinner.